PurPur kenyér

PurPur® "Croque Madame"

PuPur szendvics
Hozzávalók
4 szelet
PurPur® kenyér
50 g
vaj
6-8 szelet
Serrano sonka
Dijoni mustár
reszelt trappista sajt
Besamelhez:
30 gr
vaj
1 evőkanál
zabpehely liszt
200 ml
tej
só, bors
szerecsendió
Tálaláshoz
2 tojás

Vékony szeleteket vágunk a PurPur® vekniből, majd a kenyerek egyik oldalát megkenjük dijoni mustárral. 2 szelet kenyérre bőven teszünk a sonkából, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal (trappista).

A másik 2 szelet PurPur® kenyeret mustáros felével lefelé rájuk borítjuk. Forró serpenyőben olvasztott vajban a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Besamelt készítünk:
A vajat megolvasztjuk, majd folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a lisztet. Közben felforraljuk a tejet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. A forró tejet ráöntjük a vajas rántásra és habverővel folyamatosan keverjük.
A kész besamelt rákanalazzuk az elősütött szendvicsek tetejére, teszünk rá még egy adag reszelt sajtot és mehet be a 200 fokra előmelegített sütőbe felső-grill fokozaton. Kb. 15-20 perc és gyönyörű aranybarnák lesznek.

Közben készítünk 2 tükörtojást és a kész szendvicsek tetejére csúsztatjuk őket.

A receptet Németh Dorottya
fitness világbajnok készítette.
www.nemethdorottyafitness.hu

Megosztás