PurPur kenyér

PurPur® sajtburger

PurPur® sajtburger
Hozzávalók a húspogácsához
250 g
darált marhahús
1 db
tojás
1 db
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
mustár
teljes kiörlésű zsemlemorzsa (akár házi PurPur)
friss petrezselyem
só, bors
1 teáskanál
fűszerpaprika
Hozzávalók a tálaláshoz
friss saláta
Halloumi sajt
Cheddar sajt
paradicsom
lilahagyma
csemege uborka
ketchup, mustár

A húspogácsához az alapanyagokat egy mély tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk, majd lefóliázva kb. 1 órát pihentetjük a hűtőben.

Ezt követően tenyérnyi, kb. ujjnyi vastag húspogácsákat formálunkk és főző olíva olajban kisütjük egyesével.

A Halloumi sajtot vékony szeletekre vágjuk és főző olíva olajon arany barnára sütjük pár perc alatt.

A PurPur® kenyér szeleteket megpirítjuk, közben a többi alapanyagot felvágjuk.

A burger alapja egy szelet PurPur® kenyér, rátesszük a friss salátát, majd a cheddar sajtot, amire még jó forrón mehet a húspogácsa.
Jöhet 1-2 szelet halloumi, ketchup vagy mustár, majd a többi alapanyag ízlés szerint. A tetejére jön még egy szelet PurPur® kenyér.

A receptet Németh Dorottya
fitness világbajnok készítette.
www.nemethdorottyafitness.hu

Megosztás